Ανατροπή στις Πανελλήνιες:Αυξάνουν την ύλη σε 4 μαθήματα.Αυξάνονται και οι ώρες διδασκαλίας.
Αλλαγές έρχονται στην ύλη των Πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

23/2/2019

Το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες του 2020, , η οποία θα είναι αυξημένη για τα τέσσερα μαθήματα, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η ύλη για το μάθημα της Κοινωνιολογίας, για το οποίο σημειώνεται πως δεν υπάρχει καν βιβλίο.

Σήμερα ή το πολύ μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι μαθητές θα μάθουν την εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν την επόμενη χρονιά. Η ύλη θα είναι αυξημένη σε Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Παράλληλα θα αυξηθούν και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

Περισσότερα...


Τον Ιανουάριο θεσμοθετούνται οι νέες Πανελλαδικές

Οι εξετάσεις του 2019 θα είναι και οι τελευταίες με το ισχύον σύστημα

16/12/2018
Oι τελευταίες Πανελλαδικές με το σύστημα που ισχύει σήμερα θα είναι οι εξετάσεις του καλοκαιριού του 2019, καθώς, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, τον Ιανουάριο θα θεσμοθετήσει νέο εξεταστικό σύστημα. Ετσι, τον Μάρτιο του 2019 αναμένονται η επιλογή των Επιστημονικών Πεδίων από τους ενδιαφερομένους για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, η οριστικοποίηση του πέμπτου μαθήματος για όσους το επιλέξουν και οι δηλώσεις των αποφοίτων προηγούμενων ετών που επιθυμούν να ξαναδώσουν εξετάσεις.

Περισσότερα...


Ψυχολόγοι στα Δημοτικά σχολεία

7/12/2018
Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα πρόσληψης ψυχολόγων σε ομάδες Δημοτικών σχολείων, αποτελούμενες από πέντε σχολικές μονάδες η καθεμία.

Περισσότερα...


Γνωρίστε την μέθοδο των Δανών για ευτυχισμένα παιδιά που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις σύγχρονες οικογένειες!
Η μέθοδος ανατροφής που σύμφωνα με τους Δανούς βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και συναισθηματική ασφάλεια ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια χάρη στα εμφανή αποτελέσματά της στις σύγχρονες γενιές της Δανίας. Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά της και από που αντλεί τη δύναμή της; Ας δούμε τα σημεία-κλειδιά της θεωρίας που μοιάζει περισσότερο με τρόπο ζωής παρά με μέθοδο…

Περισσότερα...


Διαβάστε επίσης:Ιστορικά στοιχεία


Ο αριθμός π ορίζει το λόγο του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του και χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία.

Η εύρεση του δυσκόλευε του γεωμέτρες για πολλούς αιώνες.Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Άραβες και αρκετοί άλλοι αρχαίοι λαοί είχαν συντονίσει τις προσπάθειες τους ώστε να βρουν το πολυπόθητο «π».Ακόμα και σήμερα, μπορούμε να πούμε πως ο αριθμός «π» δεν έχει βρεθεί. Πιο απλά, το «π» δεν θα μπορέσει ποτέ να γραφτεί ως ένας συγκεκριμένος αριθμός, διότι τα ψηφία του δεν τελειώνουν ποτέ.

Ενα νούμερο που αφορά το πιο γνωστό σχήμα στον κόσμο, που μπορεί να συνδέει δύο απόλυτα φυσιολογικά χαρακτηριστικά όπως το μήκος και η διάμετρος, δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. Πάντα αφήνει ένα ελάχιστο περιθώριο σφάλματος.Αυτή είναι και η μαγεία της συγκεκριμένης σταθεράς.

ΑΜΕΤΡΗΤΑ τα ψηφία του Π , ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ το ενδιαφέρον που ΞΥΠΝΑΕΙ !