Ο χώρος του φροντιστηρίου Π 3,14

Η αρχιτεκτονική ενός χώρου που είναι αφιερωμένος στην μάθηση ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ψυχολογία του παιδιού και στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο να εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας χώρους άνετους, με αισιόδοξα χρώματα που να ηρεμούν την ψυχολογία τους και να τους δημιουργούν αίσθηση οικειότητας, ασφάλειας, χαράς. Θέλουμε τα παιδιά μας να αισθάνονται ότι το Π 3,14 είναι πραγματικό εργαστήρι της γνώσης, και το έχουμε επιτύχει μέσα από μελετημένες πρακτικές εσωτερικής διαμόρφωσης χώρου.

Ήδη από τους χώρους υποδοχής μια γενική αίσθηση ευταξίας, επιμελημένης αρχιτεκτονικής και αισθητικής μέριμνας επιτρέπουν στον μαθητή να νιώσει ότι βρίσκεται στον σωστό χώρο, εκεί που όλοι φροντίζουν για την καλύτερη προετοιμασία του.

Κάθε χώρος στο Π 3,14 , από την αίθουσα υποδοχής, το γραφείο των καθηγητών, τις αίθουσες μελέτης, είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να βοηθάει τους μαθητές στην καλύτερη δυνατή συγκέντρωση, μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, άνετο, εργονομικό και φιλικό.


Φροντιστήριο Π 3,14 Καλαμάτα
Φροντιστήριο Π 3,14 Καλαμάτα
Φροντιστήριο Π 3,14 Καλαμάτα
Φροντιστήριο Π 3,14 ΚαλαμάταΦροντιστήριο Π 3,14 Καλαμάτα
Φροντιστήριο Π 3,14 Καλαμάτα
Φροντιστήριο Π 3,14 Καλαμάτα
Φροντιστήριο Π 3,14 Καλαμάτα

Ιστορικά στοιχεία


Ο αριθμός π ορίζει το λόγο του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του και χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία.

Η εύρεση του δυσκόλευε του γεωμέτρες για πολλούς αιώνες.Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Άραβες και αρκετοί άλλοι αρχαίοι λαοί είχαν συντονίσει τις προσπάθειες τους ώστε να βρουν το πολυπόθητο «π».Ακόμα και σήμερα, μπορούμε να πούμε πως ο αριθμός «π» δεν έχει βρεθεί. Πιο απλά, το «π» δεν θα μπορέσει ποτέ να γραφτεί ως ένας συγκεκριμένος αριθμός, διότι τα ψηφία του δεν τελειώνουν ποτέ.

Ενα νούμερο που αφορά το πιο γνωστό σχήμα στον κόσμο, που μπορεί να συνδέει δύο απόλυτα φυσιολογικά χαρακτηριστικά όπως το μήκος και η διάμετρος, δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. Πάντα αφήνει ένα ελάχιστο περιθώριο σφάλματος.Αυτή είναι και η μαγεία της συγκεκριμένης σταθεράς.

ΑΜΕΤΡΗΤΑ τα ψηφία του Π , ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ το ενδιαφέρον που ΞΥΠΝΑΕΙ !